corat-coret

hidup ini lebih bermakna bila ada kenangan

yAng ngIkut dI BlaKanGku

Selongkar sendiri ye

Selasa, 8 Mei 2012

ini semua memori semata..

suami orang...peh..agak lama cite cerita ni tersimpan jadi pekasam dalam draft aku.
_______________________________________________________________
***tetiba teringat nak publish sebab semalam aku termimpikan beliau si somi org..pelik juga sebab xde terfikir langsung hal dia.tetibe muncul .
***actually,dia org pertama yg mengajar aku bab cintan cintun nih. sebelum ni mana pernah aku jatuh cinta,..jenis x nak dekat dengan lelaki,weks![sile muntah dalam bju kau]...errr...ok, bia aku bg clue sket ciri2 beliau ni.sangat matured[dia tua 3 taun dr aku],kulit cerah.[cerah sket dr aku je]suka kale pink[kaler paling aku nyampah sbenanye], opismate aku, .asal tapah.nama beliau mula dgn huruf F.ok cukup.
***kenal dia sbb aku praktikal satu opis dgn beliau.dlm ms berpraktikal 2 la,masa bahgia.peh..bercinta x hengat duniawi wei!kemain g...dh agak lama berkawan,baru la memsg berani bwk jumpa parents memsg..aku tgk family dia sgt sporting.[maybe sbb parents dia muda gamaknye],bawak plak jumpa parents aku..omak den bekonan tp boss besar[arwah abah aku] xberapa berkenan. aku pn xtau nape..maybe beliau terlebih ensem dr bapak aku???wakakaa..ya ampun abah,kaulah lelaki paling hensem dlm hidup aku!seyes! then,aku bekawan  mcm biasa,adala sampai setaun...nk masuk tahun kedua,memsg bz memanjang...but itu ok lg,....biasa laa..
_________________________________________________________________________________
***aku igt lagi hari tu hari jumaat,pukul 11:00pagi.gaduh perang besar.[adalah isunya-RAHSIA]..macam gduh laki bini je lagaknya..dah la begaduhya dekat station bus tapah 2,hahaa..***zaman kebodohan aku***..dipendekkan cerita,aku dgn dia clash aritu jugak.panas hati betei ![minah ni jenis panas baran]..lama jugaklah kami x berkontek.sampai la dia cr aku balik,2 pun ats nasihat mak memsg yg nk bebaik semula.okfine mak,aku ikut.buang semua cite lama.try terima balik beliau...2 minggu pertama,nampak everything under control, masuk minggu seterusnya,aku rasa lain mcm.dari lagaknya, perangainya, cakapnya,..aku rasa mcm ada somethg dia sorok..
***satu ari, abg angkat aku yg satu opis dulu,kontek aku ..bulan januari.dia tanya nak ikut g kenduri si F x??[oh,lupa..semua opismate aku xtau cerita aku dan dia bercinta].aku pelik..kenduri ape pulak..F x penah cite pn..then abg angkat aku bg kat jemputan.oii kad jemputan 2!!KAD JEMPUTAN KAHWIN MUHD F*****BIN ******..menyirap darah ...setitik dua airmata tumpah..x terkata,x terkeluar sepatah perkataan. abg tanya,kau pesal dek??nk ikut ke x...[oi x pasan ke airmata aku da jatuh lelaju ni],,then bru laaa abg tanya hal sebenar~~ecehhh..terpaksa la cite dr mula.
***rupanya,dalam usaha kami berbaik semua 2,pada masa yg sama beliau dah berkenalan dengan orang lain..kenalnya sekejap then terus bertunang. dalam hal ni aku x salahkan parents dia sbb dorg sendr xtau halatuju hubungan kami 2.dorg pn ikutkan jelah kata beliau yg nk bertunang dgn org len 2.fine.oleh kerana bukti dah ada dalam tgn,aku tunjuk kat mak.kelu org tua  2 nak bg pendapat.xpa mak,aku teruskan misi.korang tau misi aku apa masa tu??aku nk pegi kenduri kawen beliau..saja nk tengok dengan mata kepala sendiri. tapi x kesampaianlah....hari dia nikah 2,sama dengan hari bertunang sepupu rapat aku kat kl. hati masa 2 dh membara je nk pegi tapah tengok dia kawen tapi sepupu2 aku halang.dorang cakap buat ape sakitkan lagi hati yg dh sedia ada sakit, terluka. kuat sangat ke hati 2 nak berhadapan dengan hakikat..pehpehpeh...aku bukan boleh dengar kata2 lembut pujukan mcm ni..menangis lagi..frust gile..
***malam 2 aku mesej enset dia,ucap tahniah.satu perkataan 2 je.dia x reply sbb off enset.xpa.....selang seminggu lepas kawen,baru la reply mesej aku.biasalah..cakap sory.dia cakap terpaksa.wei!ini bukan drama swasta lah!.pandai cakap belok2,igt aku budak tadika?.....


***nanti aku sambung cerita part II ok?