corat-coret

hidup ini lebih bermakna bila ada kenangan

yAng ngIkut dI BlaKanGku

Selongkar sendiri ye

Sabtu, 7 Mei 2011

kasih mama

okeh,,mood tetiba adalah pasal hari ibu.seyes aku sangat2 merindui mama skg,tambah2 tengah dengar lagu kasihnya ibu by aishah.huaaaaaaaaaaaa.......sedey woo lagu nih...dah lama gila aku xbalik mengadap bonda tersayang nih.tiap ari kol tanya perkembangan mama sihat ke x,mama dah makan ke belum,mama buat pa,mama dah mandi belum,segala2nya pasal mama.rindu gila seh!dalam tengah bersembang ngan mama malam td,ade mcm2 plan yg nak dibuat dua beranak ni.
antaranya tolong belikan barang2 persiapan kawen si abg, nak jahit langsir baru sempena raya taun ni,,haih..aku xpandai sebenarnya nak jahit2 ni walaupun guna mesin auto..,nak masak sama2,reka lauk baru nak berbuka posa nt(lambat g kot,haha),nak sembang sampai pagi,huwawaaaaa...nak balikkkk!!!!!!!xsabar2...

korang pernah xrasa rindu mcmni?tiap hari pikir mak..mak..mak..dh dekat seminggu aku pikir mama.. tiap  hari..tiap hari tau bukan selang2!perkara yang menyebabkan aku asyik teringat 2 sebab aku risau mama dapat darah tinggi.minggu lepas ma asyik ngdu kepalanya pening..xlarat bangun,xbersemangat..ish,,2la yang membuatkan hati ni risau setiap hari.walaupun kat umah ada acu,tapi aku tetap xpuas hati kalau xjaga mama sendiri.hanya inilah seorang buah hatiku yg tinggal. aku akan menyesal kalau ma sakit lagi,sungguh!aku xnak ma sakit lg selepas apa yang berlaku,biarlah ma sentiasa happy dan sihat selalu.aku sentiasa berdoa untuk mama,untuk abah..dan untuk semua orang yg aku sayangi jgn tggalkan aku lagi.cukuplah seorang yg pergi.

hurm..balik kepada citer hari ibu ni,taun ni je xdapat nak sambut hari ibu dengan mama,biasanya tiap tahun aku akan sambut walaupun hanya bagi sebuah ciuman.ciuman dari hatiku ikhlas utk mama yang tersayang.masih ingt lagi kali pertama aku sambut hari ibu.masa tu umur baru 11 tahun.aku ni punya la bengap,apsl la kawn2 sume sebuk nak beli adiah..asyik2 cerita pasal adiah.then after dats i realize something kat iklan tv..oooo..rupanya ada sambutan hari ibu..baru la aku sedar dan tau..ape lg,pecut nek basikal g kedai,konon2nya nak beli adiah..sampai kat kedai runcit(ms 2 aku pn xterpikir nk beli ape..trus je ke kedai runcit),aku xbawak duit daaa..konfiden je kayuh beskal g kedai.pastu patah balik umah,korek2 duit tabung ada seringgit je yg boleh kua..xpe..jalan...g balik kedai beli kad manila 50sen ngan kertas warna 30sen.balik je umah g selongkar almari si abg,jumpa gam dengan gunting.okeh,misi dimulakan..aku potong kad manila 2 bg kecik sket,lipat2 buat mcm bentuk kad,tampal sket kertas wane,kutip lak bunga2 plastik mama yg kecik2 2,aku pn tampal kt depan kad manila 2.taaadaaaaa..jadilah kad ucapan hari ibu...dh siap bnd 2,ak sorok dlu dalam almari,konon bg surprise la kn..tgh malam aku letak kad misteri 2 kat atas almari duit mama.cayalah..berani tol bangun tengah2 malam buta!padahal masa 2 punya la penakut nk bangun malam.so,pg esoknya masa nak pegi skolah.mama cakap cmni:terima kasih bg mama kad,cantik!...aku punya sengih massa 2,tuhan saja yg tau..huhuu..2 la ceritanya,first time tau hari ibu..n nw aku dh pertengahn umr pn still sambut..rasa xlengkap kalau xsambut hari ibu..bukan selalu pn..so,harp2nya walaupun aku balik lambat sket sem ni,aku ttp nk sambut jgk hari ibu walaupun dh lepas..hehe
selamat hari ibu wahai bondaku JARIYAH BINTI ABD HAMID..WE LOVE U

korang ade x nk moody2 nih??

mood...mood..mood....
sangat moody...korang pon mesti kadang moody tiba2 kn? memanglah hormon memainkan peranan ..tp,ade ke moody yg teramatlah moody dlm hdp korg???aku tanya 2 pasal,tetb mlm ni(dh sbuh sebenrnya) aku rasa mcm nak marah seseorg..teramat marah sgt...pada hal salah dia pada aku xde la besr sebenrnyaaa..tp ak nk jgk lepskn mrh ni pd dia...sawan tul lah!
hai la mood..nape la kau buat aku tacing malam ni...agaknyer dh lm sangat ak x tacing2 kot..dlu2 ms mula2 msuk u,(awl2 sem) asyk nk feeling je kjenye..seb bek la ada rumate yg tersangatlah baik..tuhan sj yang tahu betapa ikhlas dan baiknya family rumate kesanyangan aku 2..(bukan rumate skg hrp mklum!)..asyk nk nangs je kjenye...pantang tul...tapi skg,bila mood aku lari..xdalak ak nk ngs2,tacing2...paling truk pn skg, bl time moody aku,aku juz diam....dgr lgu...termenung...ngada tul...
hurm...esok2 kalau aku ngah pregnnt,kena lak tgh moody..abis la masm mencuka  muka anak ak nt..mak eh...xnak lah!nt xcumil lak kn!..kalu ngah moody time prgnnt sok cmner??cmner??sapa nk jawp 2??alahai...mood...nape la kau ssh utk difahami..

aku..skandal,. atau gosip

pening-pening.....tension dengan exam,tension dengan buah hati,..dan tension dengan orang-orang keliling..xda gosip lain ke nak buat? bila kita rapat dengan seseorang,adakah kita terus dicop suka sama suka? selalu jugak hubungan persahabatan aku itu disalah anggap. bila rapat je sket,orang akan mula fikir..eh,minah ni mesti ada pape ngan si polan...xpun,mesti fikir..ni mesti saja nak test market...weh,kalo ak nak test market bukan ngan kawan2 laaa,bek ak g wat promote kat paso beso 2..ak kan budak marketing!
guys...kita kena selalu buat baik dengan orang..bukan cari musuh..xsalah kan kita buat baik pada semua orang.aku sedar siapa aku...statusku..tapi xkan xboleh berkawan kot..abis,sunyi sepi lah hidupku ni ha..pandang kiri salah pandang kanan salah, pandang depan lagi salah kn..haish kome nih..
dan lagi satu,kesian kat org terkena 'percikan 'gosip itu..xpasal2 dia kena tepis mcm2 crita..malu dia tau,..tapi alkisahnya,hanya aku dan dia je yg tau hal sebenarnya termasuklah adik aku si kelly..org len jgn arapla ak nk citer halnya..buat panjang2 kn lagi cerita je..
papepun ,aku juz nk cakap,kita kena selalu baik dengan org.berkawan dengan org ramai,sbb bl kt berkwan dengan ramai org,kita akan tahu pandangan org len tentang ape yg org len nmpak..dan bukan hanya percaya pada pandangan dan pendapat kt semata2.skali skali kt kena tahu dan paham ape yang orang len pikirkn..mcm alkisah aku dan diaa..(yg kome kate skandal aku 2)actually,km lebih kepada kawn dan sedara.kami banyak berkongsi cerita pasal family,cite2,harapan org tua dan ada kalanya ak bercerita pasl buah hati aku kat dia..hehe..
guys, aku berkawan demi sebuah persahabatn,bukan kerana aku nak test power atau apa2 yg sewaktu deengannya..aku sedar dan aku menjaga statusku..aku bukan berkwn dan menyimpan perasaan pada kwnku,TIDAK!