corat-coret

hidup ini lebih bermakna bila ada kenangan

yAng ngIkut dI BlaKanGku

Selongkar sendiri ye

Sabtu, 7 Mei 2011

aku..skandal,. atau gosip

pening-pening.....tension dengan exam,tension dengan buah hati,..dan tension dengan orang-orang keliling..xda gosip lain ke nak buat? bila kita rapat dengan seseorang,adakah kita terus dicop suka sama suka? selalu jugak hubungan persahabatan aku itu disalah anggap. bila rapat je sket,orang akan mula fikir..eh,minah ni mesti ada pape ngan si polan...xpun,mesti fikir..ni mesti saja nak test market...weh,kalo ak nak test market bukan ngan kawan2 laaa,bek ak g wat promote kat paso beso 2..ak kan budak marketing!
guys...kita kena selalu buat baik dengan orang..bukan cari musuh..xsalah kan kita buat baik pada semua orang.aku sedar siapa aku...statusku..tapi xkan xboleh berkawan kot..abis,sunyi sepi lah hidupku ni ha..pandang kiri salah pandang kanan salah, pandang depan lagi salah kn..haish kome nih..
dan lagi satu,kesian kat org terkena 'percikan 'gosip itu..xpasal2 dia kena tepis mcm2 crita..malu dia tau,..tapi alkisahnya,hanya aku dan dia je yg tau hal sebenarnya termasuklah adik aku si kelly..org len jgn arapla ak nk citer halnya..buat panjang2 kn lagi cerita je..
papepun ,aku juz nk cakap,kita kena selalu baik dengan org.berkawan dengan org ramai,sbb bl kt berkwan dengan ramai org,kita akan tahu pandangan org len tentang ape yg org len nmpak..dan bukan hanya percaya pada pandangan dan pendapat kt semata2.skali skali kt kena tahu dan paham ape yang orang len pikirkn..mcm alkisah aku dan diaa..(yg kome kate skandal aku 2)actually,km lebih kepada kawn dan sedara.kami banyak berkongsi cerita pasal family,cite2,harapan org tua dan ada kalanya ak bercerita pasl buah hati aku kat dia..hehe..
guys, aku berkawan demi sebuah persahabatn,bukan kerana aku nak test power atau apa2 yg sewaktu deengannya..aku sedar dan aku menjaga statusku..aku bukan berkwn dan menyimpan perasaan pada kwnku,TIDAK!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan