corat-coret

hidup ini lebih bermakna bila ada kenangan

yAng ngIkut dI BlaKanGku

Selongkar sendiri ye

Sabtu, 28 Mei 2011

ape aku buat xtdo2 lg nih??

arini hepy-hepy an setelah lama berjuang dengan buku2..siang ari g opis buat keje sket,petang kua jejalan cari barang kat changlun,kua ngan si kell n ecah gurl a.k.a mek.beli barangnya sikit tapi duit yang kua ,xberbaloi dengan barang!..ish..bukannya beli barang mengarut pon..2 la harga yang perlu dibayar sekarang ni..barangnya kecik2,harganya besar2..adeh..

aktivti malam lak..
erm...boring tahap ape tah..x boleh nak di gambarkan..barang2 dah siap packing, esok jelah simpan kat pantri.malasss...pas kemas brg td, bukak lappy pasang lagu kuat,memandangkan jiran sebelah menyebelah dh balik,blh la bukak kuat sket,kalau x mengganggu lak kn..layan pesbuk jap,men game jap..sampai tertido2..then bangun balik tengok jam baru kul 11.00!!!awal lagi laaaa..ape lg nk buat???okey,layan movie lak sambil makan magi..opss..

abis tgk ,karok2 nyanyi lagu,layan mini liric..sampai sekarang,dh xtau nk buat pa...

Sabtu, 21 Mei 2011

saye batuk..uuhuukk..uhukkk..

adessss,,tetibe sakit dada sebab batuk..batuk ni datang tanpa diundang!baru td sembang2 dengan kawan pasal  batuk,tetibe batukku datang semulaaa..hadui,pantang disebut..

malam2 pun kadang2 dia datang,seb bek aku dok sorg dalam bilik xde rumate,kalu xsian la rumate asyik kene dengar batuk aku memalam,bukan xpenah pegi klinik amik ubt,tapi semuanya xberkesan.sem ni saja dh brapa kali aku singgah ke PKU(pusat kesihatan universiti)semata2 nk amik ubt batuk. ade sekali doktor tegur aku batuk xtutup mulut,bukan saja2 la doc,aku xsempat nak tutup ngan tisu laaaa..gegegeeee..

kekadang aku geram kat batuk ni,aku tibai jugak minum ais..bia puas hati!xminum ais pun batuk,alang2 dh nk batuk sangat,aku hantam jgk.puas hati...

Ahad, 15 Mei 2011

ulang tahun kelahiran

alhamdulillah,syukur kerana masih lagi berpeluang hidup di atas muka bumi ini tuhan...nw,aku dh middle of age!pertama kali menyambut hari lahir dengan kawan sepengajian..sepanjang aku stdy dlu xpernah pun sambut..but nw alhamdulillah,masih ada yang sudi meraikan ulang tahun kelahiran ni walaupun aku  2 kali kene prank dengan budak2 retro n junior retro a.k.a fira, fifi,shda,ina,najwa n my lovely sista kell,tq guys!!!sakit badan2 aku tau..meh sini nak citer kejadiannya...


pukul 10 malm ,aku kua bilik g buang sampah n then singgah ke pantri nak basuh2 tangan..masa nak turun buang sampah, lalu la depan bilik fira,tengok kasut dia xda..ok fine,g bergayut la kot..pastu turun ikut tangga 2,g la buang sampah..tengok kasut najwa pon tade..kasut si ina pon tade..haih ke mene lak bebudak ni pegi..xkan g makan kot..so,aku pon nek la ke atas g basuh tangan kat pantri..tetibe nampak selipar si najwa..tapi orgnyer xnmpak.oooo...ghupe2nyer dia tdo melingko kat ats sofa..(xnmpk kamu le,kecik bebeno)

wei mayaaaaaaa!!!aku lapaaaaaaaaa......ah,sudah budak nih..bru lepas makn kot balik exam petang td xkan la lapo lgi!najwa: iye la wei..aku lapo agi..tension!aku : mana yang len? najwa :entah mn aku tau..jum la teman aku g kafe..laapaaaaaaa.....aku ni cepat kesian..so bile tengok lapo najwa  2.,aku pon setuju g teman dia...g balik bilik,siap2 tuka bju cari tudung..then aku pun tunggu la najwa siap,lepak2 kat batu... najwa :ok,jom!..eh jap ak kol kawan ak,dia ckp nk bg citer maharajalawak ..hm..ok,

tengah dok bejalan tetibe kua dua ketul makhluk tuhan,,,si fifi ngan shda..aik..ape ke bdk berdua 2 buat??laaaaa...xnampak upenyer,yg len bawk brg,,ina n kell bawk kek..aku konpius..eh,ape dorg buat 2??apesal aku blur ntah..hehee...demmmmm...kau orang...sambut besday aku upanya!!ok,xpe...aku kene tipu....so,kami pn sambut la besday aku yang  ke......(middle age 2).. ;p
sambut cam besa...xde yg musykil...ulat beluncas pn ikt join..tah mn datangnyer tetibe ats kepala aku!hahaaa...terjerit kjep sume..mkn2...ok....jum balik,esok nk exam..

kemas brg2.kutip ape yg patut,tetibe suh aku bawak kek lebih ke bilik njwa,sh bg pd jihan a.k.a rumate najwa..ok,xpe..aku bg...tgh2  nk balik bilik tetibe si shda shdu cakap: kakmya,nk mntak tolong jp blh??erk...apesal aku ase semacam nih..tetibe ternampak ina mcm menyengih n lari2...hmm....xsempat ak nk buat ape,shida kuakn telur terus baling badan aku..mak ai...sakit gile!...ape lg la yg len pon pakat2 baling....xboleh blah si kell..alaaaaa...xsampai ati nak baling.....(iyela 2.xsampai ati,sudhnyer ko baling jgk kell...ggrrrr)..aku dh terperangkap depan bilik njwa,mn nk lari depan belakang dh kene kepung..fira siap ketuk2 g telur 2 kat tiang lampu,bg retak sket..baling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...abissss...xde tempt g nak lari...aku tahan ngan badan jelah....sakit kot,kene baling jarak dekat...abis tudung ngan baju kene telur,seb bek telur elok,klu dorg bg telur tembelang,seminggu kene berendam dalam air sabun!hampes punye kengkwan...tapi sempat gak aku kutip sket telur yg xpech,ak baling kat najwa..hehee..padan muka,yesss..sasaran mengena!yang lain2 semua dh lari..aku pon lari laaaa....lari masuk bilik najwa,,sory jihan bau telr...jhan gelak je tgk aku kene lumur ngan endir telur..njwa dh surrender akhirnya!konon dh xnk main g dh,nk mndi..yolah 2..aku pn kua...lepak jp kat belakang bilik sambil duduk2 kejp  tepon mak aku jp,(lupe ma pesan suh kol balik)tgh2 bergayut ngan ma tetibe aku nmpk njwa mengintai dr tingkap blik,bajet aku xnampak je bayang ko wa!sah..dorg nk baling lg nih..aduuhh naya2...skali jeling kt ats,nmpk fifi ngah intai dr tepi dinding sebelah bilik aku,si fira tengah cari kat depan bilik dia,yg len kt pantri..dlm ht aku ckp,dorg ni mesti nk kenekn aku lgi....xblh jd!,aku nyorok..lari pelan2 ikut bilik lama aku..tengah2 nk nyorok skali nmpak anjing daaaa..lg skali hampeh,aku terkejut!seb bek xjatuh depan longkang...hati dh menggelabah,mn nk nyorok,,,,dpt idea!g nyorok bilik  fad n ecah...punya la lari laju2 xnk bg dorg nmpk..sampai depn pintu bilik dorg,terus ak msuk xbg salam,,mak ai..mcm penyamun...seb bek dorg paham,so ak pn nyorok la dlm blik dorg sampai pg,..sempat gak la mandi2...tuka bju,(bju pinjm fad)..pg td pass azan sbuh bru ak balik bilik..

ni lagi satu keje dajal!depan bilik penuh ngan tepung..dalam bilik ,jgn ckp la..siap ukir nama atass lantai lagi...pintu bilik aku ni senang nk dibukak,so,sesenang ati la dorg masuk...kuang asm jawe tul.ak cr penyapu,bersih2 kn balik..msuk bilik,kunci n sendal terus...sampai la skg ms aku tengah menaip ni,fobia nk kua...aduh ai..kes dera dorg ni satu malam aku xdpt stdy...tapi pape pun ni la kenangan yg ada untuk sedikit waktu yg tinggal sebelum masing2 berpisah lps tamat pengajian nt,thank banyak2 pd semua,korg mmg best!terima kasih bg aku kenangan terindah ini.muaaxxxx..luv u all

Selasa, 10 Mei 2011

SELAMAT HARI LAHIR KAWAN....


assalammmualaikum
actually xpernah2 buat something utk kwn ms bufday ..tapi  memandangkn hari ni special day untuk kawan bek ku di sni,biarlah ini jd satu kenangan untuk my best friend a.k.a MOHD IQBAL SYAFIQ,@ pun bebudak sni panggil dia KOME..eh,bukan "kome"yg 2..ni 'kome' nm panggilan..ak pn tatau nape dorg pggl dia nm 2,maybe suke sebut kome 2,kome ni,..hehe..jgn mrh kome...=)
sempena bufday kome ni,CMC (cikmaya cullen) nk karok satu lagu utk kome hehe..
SELAMAT HARI LAHIR
Awan Berarak Ceria
Tiada Titisan Hujan
Pohon Melambai
Tanda Sokongan

Kususuri Perjalanan
Bertemankan Senyuman
Di Hari Lahirmu
Sahabatku

Dedaun Berguguran
Membuktikan Kedewasaan
Walau Tanpa Madah Dan Hadiah
Namun Cukup Bagiku
Sekadar Ucapan

Selamat Hari Lahir
Iringi Doa Kuhulur
Bersyukur KepadaNya
Atas Nikmat Usia

Sahabatku
Usia Yang Tuhan Kurniakan Ini
Dihasilah Ia Dengan Amalan Yang Murni
Semoga Ia Menjadi Temanmu Di Akhirat Nanti
Selamat Hari Lahir

Usiamu Ibarat Mutiara
Tiada Berganti Lagi
Hiaskan Iman Bersulam Taqwa
Agar Sempat Mengucup
Haruman Syurgaw
I
alhamdulillah.....=)
terima kasih sudi jd kwn kiter eh..semuga kekal sahabat dunia khirat nt,amin..xde ape yg nk dihadiahkn ..cuma kt mampu berdoa supaya ALLAH sentiasa memberkati hidup kome,dipanjangkn umr...selalu murah rezeki dan bahagia selalu,nk mintak maap jgk klu2 sepanjang kenal kite ade buat salah kat kome,sengaja x tidak..

harap2nya persahabatan ini kekal laaa..sbb bukan senang nk jumpa kwan yg baik,yg boleh nasihati kiter..diakui CMC mmg keras kepala,..kome rajin bg nasihat yg bek2,jd xtau nape tiap kali nasihat yg kome bg 2 dpt diterima..huuhuuu...sbb kiter agk ssh nk terima nsht2 ni..alhamdulillah,ALLAH temukan kite dgn kome,sahabat yg blh tlg menegur..

dan terima kasih daun keladi sbb sudi dengo maslh2 yg tah pape 2..hehe..bukan senang kt nk cerita kt org len,tapi maybe sbb kt dilahirkn dlm bln yg sm,perangai 2 lebih kurg jee..dan sama2 paham...dan ade sedikit tingtong kt kepala..=p ..ooppssss..

akhir sekali,nk doakan untuk kome,jd lah anak yg baik,ingat ape yg kite dh pernah sembangkn 2..jgn skali2 hampakn ibu dan ayh.selagi org tua masih hdup,sayangi dengan sepenuh hati.jangan nanti bl org tua kt dh xda,baru menyesal ..ok?

2 je nak luahkn,..ahaaaa lagi satu,dah peluk ibu belum???esok pagi2 sebelum ibu g kje g peluk ye,!jgn malu2..uhuuhhuu..daaaaaaa....




Sabtu, 7 Mei 2011

kasih mama

okeh,,mood tetiba adalah pasal hari ibu.seyes aku sangat2 merindui mama skg,tambah2 tengah dengar lagu kasihnya ibu by aishah.huaaaaaaaaaaaa.......sedey woo lagu nih...dah lama gila aku xbalik mengadap bonda tersayang nih.tiap ari kol tanya perkembangan mama sihat ke x,mama dah makan ke belum,mama buat pa,mama dah mandi belum,segala2nya pasal mama.rindu gila seh!dalam tengah bersembang ngan mama malam td,ade mcm2 plan yg nak dibuat dua beranak ni.
antaranya tolong belikan barang2 persiapan kawen si abg, nak jahit langsir baru sempena raya taun ni,,haih..aku xpandai sebenarnya nak jahit2 ni walaupun guna mesin auto..,nak masak sama2,reka lauk baru nak berbuka posa nt(lambat g kot,haha),nak sembang sampai pagi,huwawaaaaa...nak balikkkk!!!!!!!xsabar2...

korang pernah xrasa rindu mcmni?tiap hari pikir mak..mak..mak..dh dekat seminggu aku pikir mama.. tiap  hari..tiap hari tau bukan selang2!perkara yang menyebabkan aku asyik teringat 2 sebab aku risau mama dapat darah tinggi.minggu lepas ma asyik ngdu kepalanya pening..xlarat bangun,xbersemangat..ish,,2la yang membuatkan hati ni risau setiap hari.walaupun kat umah ada acu,tapi aku tetap xpuas hati kalau xjaga mama sendiri.hanya inilah seorang buah hatiku yg tinggal. aku akan menyesal kalau ma sakit lagi,sungguh!aku xnak ma sakit lg selepas apa yang berlaku,biarlah ma sentiasa happy dan sihat selalu.aku sentiasa berdoa untuk mama,untuk abah..dan untuk semua orang yg aku sayangi jgn tggalkan aku lagi.cukuplah seorang yg pergi.

hurm..balik kepada citer hari ibu ni,taun ni je xdapat nak sambut hari ibu dengan mama,biasanya tiap tahun aku akan sambut walaupun hanya bagi sebuah ciuman.ciuman dari hatiku ikhlas utk mama yang tersayang.masih ingt lagi kali pertama aku sambut hari ibu.masa tu umur baru 11 tahun.aku ni punya la bengap,apsl la kawn2 sume sebuk nak beli adiah..asyik2 cerita pasal adiah.then after dats i realize something kat iklan tv..oooo..rupanya ada sambutan hari ibu..baru la aku sedar dan tau..ape lg,pecut nek basikal g kedai,konon2nya nak beli adiah..sampai kat kedai runcit(ms 2 aku pn xterpikir nk beli ape..trus je ke kedai runcit),aku xbawak duit daaa..konfiden je kayuh beskal g kedai.pastu patah balik umah,korek2 duit tabung ada seringgit je yg boleh kua..xpe..jalan...g balik kedai beli kad manila 50sen ngan kertas warna 30sen.balik je umah g selongkar almari si abg,jumpa gam dengan gunting.okeh,misi dimulakan..aku potong kad manila 2 bg kecik sket,lipat2 buat mcm bentuk kad,tampal sket kertas wane,kutip lak bunga2 plastik mama yg kecik2 2,aku pn tampal kt depan kad manila 2.taaadaaaaa..jadilah kad ucapan hari ibu...dh siap bnd 2,ak sorok dlu dalam almari,konon bg surprise la kn..tgh malam aku letak kad misteri 2 kat atas almari duit mama.cayalah..berani tol bangun tengah2 malam buta!padahal masa 2 punya la penakut nk bangun malam.so,pg esoknya masa nak pegi skolah.mama cakap cmni:terima kasih bg mama kad,cantik!...aku punya sengih massa 2,tuhan saja yg tau..huhuu..2 la ceritanya,first time tau hari ibu..n nw aku dh pertengahn umr pn still sambut..rasa xlengkap kalau xsambut hari ibu..bukan selalu pn..so,harp2nya walaupun aku balik lambat sket sem ni,aku ttp nk sambut jgk hari ibu walaupun dh lepas..hehe
selamat hari ibu wahai bondaku JARIYAH BINTI ABD HAMID..WE LOVE U

korang ade x nk moody2 nih??

mood...mood..mood....
sangat moody...korang pon mesti kadang moody tiba2 kn? memanglah hormon memainkan peranan ..tp,ade ke moody yg teramatlah moody dlm hdp korg???aku tanya 2 pasal,tetb mlm ni(dh sbuh sebenrnya) aku rasa mcm nak marah seseorg..teramat marah sgt...pada hal salah dia pada aku xde la besr sebenrnyaaa..tp ak nk jgk lepskn mrh ni pd dia...sawan tul lah!
hai la mood..nape la kau buat aku tacing malam ni...agaknyer dh lm sangat ak x tacing2 kot..dlu2 ms mula2 msuk u,(awl2 sem) asyk nk feeling je kjenye..seb bek la ada rumate yg tersangatlah baik..tuhan sj yang tahu betapa ikhlas dan baiknya family rumate kesanyangan aku 2..(bukan rumate skg hrp mklum!)..asyk nk nangs je kjenye...pantang tul...tapi skg,bila mood aku lari..xdalak ak nk ngs2,tacing2...paling truk pn skg, bl time moody aku,aku juz diam....dgr lgu...termenung...ngada tul...
hurm...esok2 kalau aku ngah pregnnt,kena lak tgh moody..abis la masm mencuka  muka anak ak nt..mak eh...xnak lah!nt xcumil lak kn!..kalu ngah moody time prgnnt sok cmner??cmner??sapa nk jawp 2??alahai...mood...nape la kau ssh utk difahami..

aku..skandal,. atau gosip

pening-pening.....tension dengan exam,tension dengan buah hati,..dan tension dengan orang-orang keliling..xda gosip lain ke nak buat? bila kita rapat dengan seseorang,adakah kita terus dicop suka sama suka? selalu jugak hubungan persahabatan aku itu disalah anggap. bila rapat je sket,orang akan mula fikir..eh,minah ni mesti ada pape ngan si polan...xpun,mesti fikir..ni mesti saja nak test market...weh,kalo ak nak test market bukan ngan kawan2 laaa,bek ak g wat promote kat paso beso 2..ak kan budak marketing!
guys...kita kena selalu buat baik dengan orang..bukan cari musuh..xsalah kan kita buat baik pada semua orang.aku sedar siapa aku...statusku..tapi xkan xboleh berkawan kot..abis,sunyi sepi lah hidupku ni ha..pandang kiri salah pandang kanan salah, pandang depan lagi salah kn..haish kome nih..
dan lagi satu,kesian kat org terkena 'percikan 'gosip itu..xpasal2 dia kena tepis mcm2 crita..malu dia tau,..tapi alkisahnya,hanya aku dan dia je yg tau hal sebenarnya termasuklah adik aku si kelly..org len jgn arapla ak nk citer halnya..buat panjang2 kn lagi cerita je..
papepun ,aku juz nk cakap,kita kena selalu baik dengan org.berkawan dengan org ramai,sbb bl kt berkwan dengan ramai org,kita akan tahu pandangan org len tentang ape yg org len nmpak..dan bukan hanya percaya pada pandangan dan pendapat kt semata2.skali skali kt kena tahu dan paham ape yang orang len pikirkn..mcm alkisah aku dan diaa..(yg kome kate skandal aku 2)actually,km lebih kepada kawn dan sedara.kami banyak berkongsi cerita pasal family,cite2,harapan org tua dan ada kalanya ak bercerita pasl buah hati aku kat dia..hehe..
guys, aku berkawan demi sebuah persahabatn,bukan kerana aku nak test power atau apa2 yg sewaktu deengannya..aku sedar dan aku menjaga statusku..aku bukan berkwn dan menyimpan perasaan pada kwnku,TIDAK!

Jumaat, 6 Mei 2011

what the hell

You say that I'm messing with your head 
(yeah, yeah, yeah, yeah) 
All 'cause I was making out with your friend 
(yeah, yeah, yeah, yeah) 
Love hurts, whether it's right or wrong 
(yeah, yeah, yeah, yeah) 
I can't stop 'cause I'm having too much fun 
(yeah, yeah, yeah, yeah) 

You're on your knees, 
beggin' please 
'stay with me' 
But honestly, 
I just need to be a little crazy 

All my life I've been good but now, 
I'm thinking 'What the hell' 
All I want is to mess around, 
and I don't really care about 
If you love me, if you hate me, 
you can't save me, baby, baby 
All my life I've been good but now, 
whoa 'What the hell' 

What, 
What, 
What, 
What the hell 

So what if I go out on a million dates 
(yeah, yeah, yeah, yeah) 
You never call or listen to me anyway 
(yeah, yeah, yeah, yeah) 
I'd rather rage than sit around and wait all day 
(yeah, yeah, yeah, yeah) 
Don't get me wrong, 
I just need some time to play (yeah) 

[ From: http://www.metrolyrics.com/what-the-hell-lyrics-avril-lavigne.html ]


You're on your knees, 
beggin' please 
'stay with me' 
But honestly, 
I just need to be a little crazy 

All my life I've been good but now, 
I'm thinking 'What the hell' 
All I want is to mess around, 
and I don't really care about 
If you love me, if you hate me, 
you can't save me, baby, baby 
All my life I've been good but now, 
whoa 'What the hell' 

La la la la la la la la, whoa, whoa 
La la la la la la la la, whoa, whoa 

You say that I'm messing with your head 
Boy, I like messing in your bed 
Yeah, I am messing with your head 
When I'm messing with you in bed 

All my life I've been good but now, 
I'm thinking what the hell (what the hell) 
All I want is to mess around and I don't really care about (I don't care about) 
All my life I've been good but now, I'm thinking what the hell 
All I want is to mess around and I don't really care about. (if you love me) 
If you love me (no), if you hate me (no) 
You can't save me, baby, baby (if you love me) 
All my life I've been good but now, whoa, what the hell 

La la, La la la la la la, La la, La la la la la la la

mood centa laa..bukan mood buku...

assalammualaikum

actually aku dh lama x update cik belog ni.tah nape tibe2 arini pada pukul 2.45pagi bersamaan dengan ari jumaat..(wow JUMAAT..aku suke JUMAAT),ase nak menaip..
dulu2 ms kecik berangan nak ada boipren,ce bayangkn..2 bru kecik g 2..gatai,hahaa...tapi base la kan,normal la 2 kecik2 g dh se nk becenta..dlu ms keck ak tingin nak becenta ngan org yg lebh tua dr ak..xdela tua sgt..tua 2 3 taun je..sbb aku ase bl couple ak tua g dr ak,ak leh la manja2..kn...memilih lak 2.ade ke dulu2 aku siap buat list lg,nk boipren yg mcmna..haduiii....jgn la sok2 aku ada ank dapat lak perangai ygt senget nih!antara boipren  jenis yg ak list ms keck2 dlu,,
1)tinggi dr aku
2)gelap dr aku
3)pandai masak
4)ade kete
5)xnak yg ada misai
6)pandai men gitar
7)suka makan
8)keje lg beso dr ak
9)suka travel mcm aku
10).............
yg akhir 2 seyes aku xhengat.
tapi 2 la antara ciri2 ak berangn nk cr nt hahaa...tapi 2 sume cite zaman kanak2 ribena..skg dh len,,jauh beza ngan skg.skg si dia sebaya ngan aku, cerah dr aku, xpandai masak,xreti men gitar,kje sederhana,xsuka travel dan pendiam..aiyayaaaaaa...tersasar weh....nak buat cmna...dh tertulis len sifat jodoh ak 2..xpe2..aku percaya tuhan 2 jadikan si dia untuk meneutralkan balik hdup aku yg tunggang langgang ni...
by the way..aku bersyukur sebenarnya..sbb dia seorg yg mmg "family man"ske..ske..ske...;)
dan paling aku suka bile aku sempat bawak jumpa dengan arwah kat hospital..sempat jgk arwah nasihat dia mcm2..suh buat 2 ,,suh buat ni..ubah bnda 2,,ubah bnd ni,jangan buat itu,jangan buat ni..amaran paling keras dr arwah JANGAN MEROKOK!!!WOW....abah sangat memahami ak..tq abah!ak x suke org merokok..then mcm2 la bnd yg arwah sembangkn ngan arwah,,nmpk sgt meninggalkan wasiat kt bakal menantu.. :( erm.....
lenkali la sambung..tacing kejap